Login

Jeg har glemt mit kodeord. Send nyt kodeord via email

Periode | Renæssancen

Årstal | 1162

Årstid | Vinter

Måned | December

Top posting users this month
Elizabeth
 
Taliia
 
Fenrer
 
Lith’rra
 
Sean
 
Zayden
 
Gautham
 
Melisandre
 
Larlii
 
Vetis
 

Statistics
Der er i alt 296 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er Leonard

Vores brugere har i alt skrevet 156605 indlæg in 8131 subjects

Underworlds højtider

Go down

Underworlds højtider

Indlæg by Sean on Man 7 dec - 10:06

Underworlds højtider


UW har selvfølgelig sine egne højtider.
For nu vil vi præsenterer en af dem:

Årstidernes komme:
I starten var der kun sommer året rundt. Jordens folk høstede og såede hele året og manglede aldrig mad. Alt var godt. Men Del'sharka blev træt og misunderlig, så kan skabte efteråret, hvor alt visnede ned og vinteren, hvor alt var dødt. Han prøvede at gøre hele året koldt og dødt, men Elona'dal nægtede og hun sørgede for foråret, hvor alt kom til live og sommeren, hvor alt er levende. Sådan skabtes årstiderne og årets gang, som et hjul.

Yuletiden:
"jul":
Navn:"Yule"
Dato: 1-24 december
Kendetegn: Der pyntes op, bages specielle kager og laves mad af noget af det, man gemte fra høsten i efteråret. Her deles ting, man fejre den sammen med venner og familie, man giver gaver og hygger.
Historie:
"Del'sharka skabte efteråret og vinteren, hvor folk måtte leve af hvad de havde høstet om sommeren og til efteråret. Folk lærte hurtigt at gemme maden væk, så der var nok hele vinteren, men de var triste og modløse. De sad i deres stuer, hvis de da ejede en, og stirrede ud i den mørke og kolde verden, hvor blot tanken om en sommer var ganske fjern. De trillede tommelfingre, for der var intet andet at lave. Og Elona'dal blev trist på deres vegne, som folket visnede hen til en skygge af dem selv og mørket fyldte deres sind.
Det år var der en vinter, som var den værste i mange, mange år. Elona'dal kunne ikke se på mere, som folket led. Derfor, hver eneste dag i hele december, lod hun noget ganske fantastisk ske. En rød julerose blomstrede op under sneen og blomstrede hver dag. Dens røde blade lyste op i den hvide sne og folket vovede sig udenfor, hvor de blev benovede over rosen, der levede, hvor alt andet var dødt.
Året efter skete der igen. Og til yuleaften kom der en regn af stjerneskud. Men folket tvivlede endnu og mørket ville ikke slippe deres sind og deres sjæle, for der levede den godt. Derfor bad Elona'dal skytsenglen Lucia om at rejse til jorden og sprede hendes budskab og Lucia blev skytsengel for hele folket.
Og Lucia ankom i et stjerneskud, da hun steg ned på jorden og her spredte hun Elona'dals budskab. Lyset strålede fra hendes indre og fik mørket og kulden til at vige. Og sådan blev folket fri for det mørke, der holdt så stædigt fast, og de kunne endelig takke Elona'dal og fejre lysets og varmens fest. Som tak og af glæde, blev det en tilbagevendende fest, der varede det meste af december. Og Lucia fik sin helt egen dag, midt i måneden, hvor kun hun blev fejret.
Og hver yuleaften blev fejret under en regn af stjerneskud. Og hver syvende dag i december kunne man se et stjerneskud på himlen, en begyndende nedtælling til yuleaften og disse dage blev kaldt advent.

Flere år senere, en ganske almindelig yule, gik en rig herremand rundt i sin by. Hans by var fuld af fattige og syge, der sad ude i sneen og kulden. Børn, som gamle, sad de og trykkede sig sammen, mens de rige familier sad indenfor og nød deres yule-mad. Manden var en rar mand og han fik ondt i sit ældre hjerte. Og der, midt mellem dem alle, blomstrede Elona'dals rose. Han bukkede sig ned og plukkede den, holdt den mellem sine fingre. Og som han stod med blomsten i hånden, skinnede noget af Elona'dals lys ind i ham.
Han skyndte sig hjem og kommanderede rundt med sine tjenestefolk. De forstod ikke oprøret, men de arbejdede dag og nat. Og da det blev nat igen, og det var yule-aften, gik de alle ud fra huset, med fade der bugnede af mad og små gaver, der var pakket ind. Den aften fik alle mad og alle gik gaver. Og historien om denne gavmilde herremand spredte sig.
Nu, længe efter, er det blevet til en fortælling om yule-manden, der kommer hver år, hvis man har været artig. Han giver til fattige, men kun til de rige, der har været gode ved deres medmennesker det år.


Forårsjævndøgn: Elona'dals dag
19-20 marts.
Efterårsjævndøgn: Del'sharkas dag (Del'sharka fejres også med fester d. 31 oktober, det vi kalder "Halloween", men i UW kaldes Efterårsbal eller fest for Del'sharka)
22-23 september

Englene og dæmonerne blev skabt næsten samtidig. Elona'dal og Del'sharka skabte sammen racerne, men de ønskede begge en race der repræsenterede dem. Elona'dal skabte de lyse og livsglade engle, der spredte hendes lys og varme i Underworld. Del'sharka skabte dæmonerne, der spredte hans mørke og vrede. Til at starte med var guderne ret tilfredse, for de forstod begge at verdenen måtte have en form for balance. Men Del'sharka drømte altid om mere...
Og snart begyndte englene og dæmonerne at føre krig mod hinanden. De var simpelthen for forskellige. Lyset og mørket kæmpede mod hinanden.
Del'sharka så på det med interesse, men Elona'dal var forfærdet, for jo mere de to racer kæmpede, jo flere døde, for ingen af dem ville give sig. Så en dag besluttede Del'sharka sig for at hjælpe til og hele verdenen blev druknet i et stort mørke. Men Elona'dal så hvad han var op til og hun kæmpede imod ham med sit skinnende lys. For en tid var det en kamp om viljer, til Del'sharka indså han ikke kunne vinde. Så de indgik et kompromis og delte tiden mellem sig. Den ene halvdel ville være lys, den anden mørk. Dag og nat.

I dag fester man på forårsjævndøgn for at hylde lyset og Elona'dals succes med at redde verdenen fra det altopslugende mørke. Men man fejre også efterårsjævndøgn, for ikke at gøre Del'sharka jaloux og give ham grund til at prøve igen. Festen til Del'sharka holdes gerne omkring d. 31 oktober.

_________________
„When we are good, they never remember. When we are bad, they never forget.“

Utopia always comes with a price...
avatar
Sean
Admin

Antal indlæg : 9261
Reputation : 75
Bosted : Doomsville
Evner/magibøger : Forvandle sig til dæmon. Death-force manipulation. (se profil)

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum